Malzemeler:
- 1 kg süt,
- 12 yemek kaşığı irmik,
- 9 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 paket vanilya.
İçi İçin:
- 4 adet elma,
- 1 yemek kaşığı silme tarçın,
- 1 paket kakaolu bisküvi.
Elmalı İrmik Tatlısı Yapılışı
İçi için; elmaları soyup, rendeleyelim.
Küçük bir tencereye elmaları, tarçını koyalım ve kısık ateşte 3-4 dakika karıştırarak pişirelim.
Ilıyınca bisküvileri kırıp, elmaların içine ilave edelim.
Tencere içine sütü, toz şekeri, irmiği koyalım ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
Daha sonra vanilyayı ilave edip, karıştıralım.
Kare ya da dikdörtgen bir borcamı ıslayıp, muhallebinin yarısını borcama dökelim.
Muhallebinin üzerine elmalı karışımı döküp, yayalım ve kalan muhallebiyi elmalı karışımın üzerine dökelim.
Elmalı İrmik Tatlımızı buzdolabında 1 gece beklettik. Afiyet olsun.- YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ....
Yorumlar
Yorum Gönder