Elmalı kurabiye malzemeleri
250 gram margarin
10 gram kabartma tozu
1 paket vanilya
2 kahve fincanı sıvıyağ
2 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı pudra şekeri
4-4,5 su bardağı un
10 gram kabartma tozu
1 paket vanilya
2 kahve fincanı sıvıyağ
2 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı pudra şekeri
4-4,5 su bardağı un
Elmalı kurabiye iç malzemeleri
2 tane orta boy elma
3 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşı toz tarçın
2 tane orta boy elma
3 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşı toz tarçın
Süslemek için
Pudra şekeri veya toz fındık kullanabilirsiniz.
Pudra şekeri veya toz fındık kullanabilirsiniz.
Elmalı kurabiye nasıl yapıır?
Elmaları güzelce yıkayıp kabuklarını soyun ardından rendeleyin. Rendelediğiniz elmaların suyunu elinizle sıkıp süzün.
Bir tavaya aldığınız elmaların üzerine toz şekeri ve tarçını ilave edip orta ateşte 4 – 5 dakika kadar kavurun ve ateşten alın soğumaya bırakın.
Oda sıcaklığında erittiğiniz margarini bir kaba koyup iyice karıştırın. Üzerine sıvıyağı, kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek meme kulağı kıvamında bir hamur elde edelim.
Hamuru dört parçaya bölüp merdane ya da oklava yardımıyla ince fakat elde dağılmayacak bir şekil elde edelim.
Elde ettiğimiz hamuru birkaç küçük kare şeklinde keselim. Hazır hale gelen hamurun ortasına soğuyan iç harcını koyup bohça şeklinde kapatalım.
Yağlı kağıt ile kapladığınız tepsiye kurabiyelerinizi dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Soğuyan kurabiyelerinizin üzerini toz fındık veya pudra şekeri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Elmalı kurabiye haricinde elmadan farklı lezzetlerde ortaya çıkarabilirsiniz.
Elmalı kurabiye haricinde elmadan farklı lezzetlerde ortaya çıkarabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder