MALZEMELER
- 200 Gr Dana Kıyma
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 1 Paket Maya
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Çay kaşığı Toz Şeker
- 1 Çay kaşığı Tuz
- 1 Kg Un
HAZIRLANIŞI
1kg un, suda şekerle eritilen mayayla yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğrulur, üzeri bezle örtülerek mayalanması için bekletilir. 200gr kıyma küçük küçük doğranmış soğanlarla kavrulur, kavrulan harca ince ince kıyılmış bir tutam maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilir. Yumuşak kıvamdaki hamurdan küçük parçalar koparılarak elde açılır ve minik hamurlar elde edilir. Hamurlara harç yerleştirilir ve börekler yarım ay şeklinde kapatılıpi kızartılır.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder