MALZEMELER
- 1 Çay bardağı Erişte
- Yarım Çay kaşığı Karabiber
- 1 Çorba Kaşığı Kuru Nane
- 1 Adet Kuru Soğan
- 5 Su bardağı Su
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 2 Çorba Kaşığı Un
- Yarım Su bardağı Yeşil Mercimek
- Kararında Tuz
HAZIRLANIŞI
Mercimeği ayıklayın, üzerine çıkacak kadar suyla yarım saat kadar ıslatın. Ateşe oturtun, siyah suyu çıkana kadar yaklaşık 5-10 dakika haşlayın. Kara suyunu süzün. Üzerine 5 su bardağı et suyu veya su ilave edin, tekrar ateşe koyun. Yumuşayana kadar haşlayın. Soğanı incecik kıyın. Ayrı bir tavada tereyağında biraz tuzla birlikte sararmcaya kadar kavurun. Unu ilave edin, 2-3 dakika da unu kavurun. Kavrulmuş soğanı mercimeğin üzerine boca edin. Arzunuza göre tuz biber atın. Unun topaklanmaması için tahta kaşıkla güzelce karıştırın. Çorba suyu kaynadığında erişteyi ilave edin. Erişte yumuşayana kadar pişirin. Tadına tuzuna bakın. Üzerine ufalanmış kuru nane serpip servis yapın.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder