Etli Kuru Fasulye Tarifi




MALZEMELER
  • 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
  • 2 Su bardağı Kuru Fasulye
  • 2 Adet Kuru Soğan
  • Yarım Kg Kuşbaşı
  • 2 Su bardağı Sıcak Su
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, Tuz


 HAZIRLANIŞI 
Fasulyeleri akşamdan bol suda ıslatın, süzün. Bir tencerede üzerini geçecek kadar suda yarı yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. Soğanı incecik doğrayın. Bir çömleğe (güvece) soğan, et, salça, tereyağı ve tuz koyarak harmanlayın. Üzerine yarı haşlanmış fasulyeleri ekleyin. Suyunu ilave edin. Çömleğin kapağını kapatıp, kapağın etrafını un, tuz ve suyla hazırlayacağınız bir hamurla veya ekmek hamuruyla hava almaması için sıvayın. Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın; yemeği fırının orta rafında veya kısık ateşte et ve fasulye yumuşayıncaya kadar pişirin. 15-20 dakika dinlendirip servis yapın.

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar