MALZEMELER
- 100 Gr Ceviz İçi
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1 Yemek kaşığı Limonun Suyu
- 1 Çay bardağı Nohut
- 1 Çay bardağı Tahin
- Kararında Karabiber, Kırmızı Toz Biber, Tuz, Yenibahar
- 1 Su bardağı Esmer Köftelik Bulgur
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Sefer Kitel
- Kararında Kimyon, Kişniş, Tuz
Nohutu bol suyla yıkayıp bir gece önceden suda bekletip ertesi gün haşlayın. Soğuyunca kabuklarını soyun. Soğanı ince kıyın. Tuz ile ovup yıkadıktan sonra iyice süzün. Derin bir tencereye soğan, iri çekilmiş ceviz içi, nohut, tahin, limon suyu, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve yenibaharı aktarıp karıştırın. Köfte için bulgura sefer kitel, tuz, kişniş ve kimyonu ilave edip karıştırın. 1.5-2 su bardağı su ilave edip yoğurun. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin. Derin bir tencereye 1.5 litre sıcak su alın. Tuz ve yarım limon suyu ilave edip kaynatın. Hazırladığınız köfteleri ilave edip köfteler suyun yüzeyine çıkıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder