MALZEMELER
- 1.5 ( 3/2 ) Çay bardağı Antep Fıstığı
- 200 Gr Dil Peyniri
- 300 Gr Tel Kadayıf
- 4 Çorba Kaşığı Tereyağı
ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELERİMİZ
- 2 Su bardağı Su
- 2 Su bardağı Toz Şeker
HAZIRLANIŞI
Şerbetin hazırlanışı Su ve şekeri karıştırıp kaynatın, soğuması için bekletin. Künefenin hazırlanışı Geniş çaplı teflon tavanızı yağlayın. Elinizle bastırarak kopardığınız kadayıfları tel tel ayırarak, tavanın dibine döşeyin. Dil peynirini ayırarak kadayıfın üzerine koyun. Tereyağını küçük parçalar halinde peynirlerin üzerine koyun. En üste aynı şekilde, elinizle iyice bastırarak kadayıfı yerleştirin. Kısık ateşte iki tarafını çevirerek kızartın. Pişen künefelerin üzerine, ılık şerbet dökün. Şerbet çekince, Antep fıstığı serperek servis yapın.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder