MALZEMELER
- 2.5 ( 5/2 ) Çay bardağı Su
- Yarım Yemek kaşığı Tereyağı
- Yarım Çay kaşığı Tuz
- 2.5 ( 5/2 ) Çay bardağı Un
- 2 Adet Yumurta
- 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu
- 2 Su bardağı Su
- 2 Su bardağı Toz Şeker
Tulumba tatlısının şerbetini hazırlamak için; su ve toz şekeri karıştırdıktan sonra orta ateşte 10- 15 dakika kadar kaynatın. Limon suyunu da ekledikten sonra ocaktan alın ve bir kenarda bekletin. Su ve tereyağını ayrı bir tencerede, tereyağı eriyene kadar kaynatın. Kaynamakta olan suya azar azar un ekleyin ve topaklanmaması için hızlıca karıştırın. Toparlanıp, kıvam alan hamuru ocaktan aldıktan sonra soğuması için bekletin. Soğuyan hamura tek tek yumurtaları kırın ve karıştırarak hamura yedirin. Tuzu ekleyin. Yaklaşık 2 cm. kalınlığında yıldız ucun takılı olduğu krema sıkma torbasına soğuyan hamuru alın. Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırın. Kızgın yağa hamurdan yaklaşık 5 cm. büyüklüğünde parçalar sıkın ve renk alana kadar kızarmalarını sağlayın. Kızaran tatlıları bekletmeden soğuk şerbet tenceresine alın. Şerbetini çekmesi için en az 10 dakika kadar beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder