MALZEMELER
- 250 Gr Arpacık Soğan
- 2.5 ( 5/2 ) Avuç Çeri Domates
- 400 Gr Erik
- 1 Yemek kaşığı Hardal
- Yarım Adet Limonun Suyu
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Su bardağı Su
- 2 Tutam Tane Karabiber
- 1 Adet Tavuk
- 2.5 ( 5/2 ) Dal Taze Kekik
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Paprika, Tuz
HAZIRLANIŞI
Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Bütün tavuğu temizleyip, yıkayın. Havlu kağıtla kurulayın. Sarımsakları ezin.Arpacık soğanlarını soyun.Kekiği ince kıyın. Bir kasede tereyağını, limon suyunu,hardalı,sarımsağı,taze kekiği,paprika ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı tavuğun içine ve dışına sürün.Fırın tepsisine alın. Tavuğun içine arpacık soğan ve eriklerin bir kısmını yerleştirin. Kalan arpacık soğan ve erikleri tavuğun yanlarına koyun.Tane karabiberleri üzerlerine serpiştirin. Tavuğun kanatlarını tavuğun altına doğru katlayın,bacaklarını mutfak ipiyle bağlayın.Üezrine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.Bir bardak su ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında kontrol ederek pişirin. Yaklaşık 40-50 dakika sonra cherry domatesleri ekleyip üzerine folyo kaplayın.1 saat daha pişirin. Tavuğu fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletip kesin ve servis edin.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder