MALZEMELER
- 4 Adet Domates
- 1 Adet Kuru Soğan
- 300 Gr Kuşbaşı
- 4 Adet Patlıcan
- 2 Yemek kaşığı Salça
- 2 Diş Sarımsak
- 2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su
- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, Tuz
HAZIRLANIŞI
Patlicanlari iri kupler halinde dograyin. Domateslerin kabuklarini soyun ve kup kup dograyin. Teflon bir tencereye eti alin suyunu salip cekene kadar kisik ateste pisirin. Et suyunu cektikten sonra yagi, kucuk kucuk dogradiginiz sogani ve sarmisagi ekleyip soganlar sararincaya kadar kavurun. Salcayi da ekleyip kokusu cikana kadar kavurduktan sonra sebzeleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Baharati, tuzu ve suyunu ekleyip kisik ateste sebzeler yumusayincaya kadar pisirin (cok fazla pisirmeyin, firinda da pisecegi icin servis yaparken tum sebzeler ezilir). Atesten aldiginiz sebzeleri bir guvece veya firin tepsisine dokun ve ustu kizarana kadar orta atesteki firinda pisirin.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder