MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE FIRINDA PALAMUT TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
4 adet iri palamut ( fileto kesilmiş )
– 3 adet orta boy domates
– 2 adet orta boy kuru soğan
– 2 adet limon ( dilimlenmiş )
– Bir miktar Zeytinyağı
– 3 adet sivri biber
– Yeteri kadar tuz ve karabiberi
– Bir tutam kuru nane
HAZIRLANIŞI
Domatesleri, kuru soğanları, limonları dilim dilim kesiyoruz.
Biberleri ortadan ikiye uzunlamasına bölüyoruz. İlk önce Fırın tepsisine domatesleri ve soğanları diziyoruz. Daha sonra üzerlerine palamutlarımızı diziyoruz. Palamutlarımızı dizmeden önce zeytinyağı ve tuz ile harmanlayalım.
Palamutların üzerine limon ve biberleri diziyoruz. Son olarak biraz tuz, biraz karabiber ekiyoruz. İsterseniz bir tutam kekikte gezdirin. Son olarak üzerlerinde zeytinyağı gezdiriyoruz.
Önceden ısıttığımız 150 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar palamut balıklarımızıpişiriyoruz. Bu süre yaklaşık olarak 35 dakikadır. Ona göre kontrol edersiniz. Palamut balıklarımız piştikten sonra yanında Akdeniz yeşilliklerinden oluşan bir salata ile birlikte tüketebilirsiniz.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder