Frambuaz Soslu Waffle Tarifi



MALZEMELER 
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
  • 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Süt
  • 2 Yemek kaşığı Toz Şeker
  • 1 Tutam Tuz
  • 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Adet Yumurta
SOSU İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER
  • 200 Gr Frambuaz
  • 2 Yemek kaşığı Pudra Şekeri
  • Kararında Krema, Nane Yaprağı
 HAZIRLANIŞI 
Yumurtanın akları ile sarılarını ayırın. Yumurta sarılarını şeker ile köpük oluncaya kadar mikserle çırpın. Süt, yağ, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Koyu kıvamlı bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Yumurta aklarına tuz ekleyip mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Bunu diğer karışıma azar azar ekleyip spatula ile karıştırın. Karışımdan kepçe ile alıp waffle makinesine dökün ve kızarıncaya kadar pişirin. Frambuazı blender’den geçirerek püre haline getirin. Sos tenceresine aktarın ve şeker ekleyerek orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Waffle’ları servis tabağına alın. üzerine frambuaz sos gezdirin. çırpılmış krema ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın


 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar