Fırında Jambonlu Tavuk



MALZEMELER
  • 1 Adet Haşlanmış Tavuk
  • 15 Dilim Jambon
  • 15 Dilim Taze Kaşar
SOSU İÇİN
  • 1 Tutam Beyaz Biber
  • 1 Yemek kaşığı Hardal
  • Yarım Çay kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • 2 Yemek kaşığı Limonun Suyu
  • 750 ml Süt
  • 4 Yemek kaşığı Tereyağı
  • 1.5 ( 3/2 ) Çay kaşığı Tuz
  • 4 Yemek kaşığı Un
ÜZERİ İÇİN
  • 2 Su bardağı Ekmek Kırıntısı
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 2 Yemek kaşığı Tereyağı
  • Kararında Kırmızı Pul Biber, Toz Sarımsak, Tuz
 HAZIRLANIŞI 

Fırını 180 derecede ısıtın.Fırın kabınızı yağlayın. Haşlanmış ve didilmiş tavuk etini fırın kabının dibine döşeyin. Tavukların üstüne ince şerit kesilmiş dana jambonları dağıtın. Jambonların üstüne ince kesilmiş peynirleri dizin ve kenara alın. Sos için tencerede tereyağını orta ateşte eritin.Unu ilave edip çırpıcı yardımıyla pürüzsüz olacak şekilde kokusu çıkana kadar kavurun.Sütü yavaşça ekleyip devamlı karıştırarak sos kalınlaşana kadar pişirin.Limon suyunu,hardalı,tuz,toz kırmızı biber ve beyaz biberi ilave edin.Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Hiç bekletmeden fırın kabınıza dökün.Kenarlarını da sosladığınızdan emin olun. Üstü için tereyağını kızdırmadan eritin.Ekmek kırıntılarını üzerine dökün.Tuz,toz sarımsak,pulbiber ve kuru maydanozla baharatlandırın. Sosun üzerine serpiştirin. 35-45 dakika üstünü kapatmadan altın rengini alana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra 5-10 dakika soğumasını bekleyerek servis edin.
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar