Fırında Kıyma Tarifi Malzemeler
- 2 yemek kaşığı kadar margarin
- 250 gram kıyma
- 6 tane domates
- 2 tane kuru soğan
- 1 tane yeşil biber
- 15 diş sarımsak
Sofralarınızı zenginleştirecek ve protein kaynağı olan kıymayı bir de fırında deneyin. Et sevenlerin hoşuna gidebileceği pratik et yemeği tariflerinden bir tanesi…
Fırında Kıyma Tarifi Nasıl Yapılır
- İlk önce kıymayı, margarin ile birlikte tencereye atın ve karıştırın.
- Kıyma suyunu çekip pişince, zar gibi doğradığınız soğanları da tencereye atın ve ardından tuz ile karabiberi ilave edip kıymayı kavurmaya devam edin.
- Kıyma kavrulduktan sonra fırına dayanıklı olan bir cam kabın içine aktarın.
- Sonra üstüne de küp küp olacak şekilde doğradığınız domatesleri katın.
- Ardından da yeşil biberleri halka olacak şekilde doğrayın.
- Sonra sarımsakları katın ve hepsini eliniz ile karıştırıp güzelce yayın.
- Son olarak 175 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder