Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Patlıcan Yemeği

Beşamel Soslu Patlıcan Yemeği İçin Malzemeler:

  • 6-7 adet patlıcan,
  • 300 gr kıyma,
  • 3-4 adet yeşil biber,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • yarım çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 adet büyük boy kurusoğan,
  • pul biber,
  • tuz.
Beşamel sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 3 su bardağı süt,
  • tuz.
Üzeri için:
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.
  • Beşamel Soslu Patlıcan Yemeği Tarifi

    Patlıcanları alacalı şekilde soyalım. Yarım santim genişlikte, yuvarlak olacak şekilde keselim.
    Bol yağda kızartalım. Patlıcanların yağını süzelim ve borcam tepsiye hepsini güzelce yayalım.
    Soğanları küp küp yemeklik şeklinde doğrayalım.
    Bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ ve salça koyup, soğanları çok hafif kavuralım. Yeşil biberleri küçük küçük kesip üzerine ilave edelim.
    Kıymayı da üzerilerine ilave edelim ve güzelce karıştırarak kıymayı kavuralım. En son olarak kıymanın tuzunu ve baharatını ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
    Kavurduğumuz kıymayı borcam tepside bulunan patlıcanların üzerine yayalım.
    Hemen ardından beşamel sosu hazırlamaya başlayalım.
    Geniş bir tencerenin içerisinde tere yağını eritelim, üzerine 2 yemek kaşığı unu ilave edip hafifçe karıştıralım.
    Ocağın altını kapatalım ve sütümüzü azar azar ilave edelim. Tel çırpıcı yardımıyla karıştıralım ki beşamel sosumuz topak topak olmasın.
    Tuzunu da ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını yakalım ve beşamel sosumuz pişene kadar sürekli karıştıralım.
    Sosumuz piştikten sonra borcamdaki kıymanın üzerine döküp güzelce yayalım.
    Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serpelim.
    180 derecede ayarladığımız fırında, üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
  • YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ...

Yorumlar