Gül reçeli tarifi


Gül reçeli tarifi için gereken malzemeler
250 gram pembe gül yaprağı (Dilerseniz kırmızı veya beyaz da kullanabilirsiniz.)
2 su bardağı toz şeker
1 litreye yakın su
2  limon suyu
Gül reçeli nasıl yapılır?
Gül reçeli tarifi için bütün malzemeleri topladıysanız, artık gül reçelini yapmaya başlayabilirsiniz.
1.adım: Öncelikle gül yapraklarını köklerinden çıkarın. Temiz suda yıkayarak kirlerinden ve mikroplarından arındırın.
2.adım: Küçük bir kaba gül yapraklarını ve bir miktar toz şekerini ekleyip ellerinizle ezin.  Üzerini streçleyip serin bir ortamda 1 gece bekletin.
3.adım: Serin bir ortamda bekletilen karışımı derin bir tencereye alın kalan şekeri, limon suyunu ve suyu ekleyin.
4.adım: Kısık ateşte 20 – 25 dakika kadar kaynamaya bırakın. Karışım katılaşmaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın.
5.adım: Kavanoza reçelinizi döküp kavanozunuzun ağzını sıkıca kapatın. Soğuyunca servise hazır hale gelecektir.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar