GÜVEÇTE MANTARLI ET TARİFİ




MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE  GÜVEÇTE MANTARLI ET TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 




 MALZEMELER 
  • Yarım Kg Arpacık Soğan
  • 2 Adet Biber
  • 2 Adet Domates
  • 5 Adet Kiraz Domates
  • Yarım Kg Kuşbaşı
  • 250 Gr Mantar
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Kararında Karabiber, Kekik, Kırmızı Pul Biber, Tuz

 HAZIRLANIŞI 
Arpacık soğanları ayıklayın ve yıkayın. Mantarları temizleyin ve limonlu suda bekletin. Derin bir kabın içinde kuşbaşı et, arpacık soğan, ince kıyılmış mantar, küp doğranmış domates, sivri biber, ikiye bölünmüş kiraz domates, sarmısak, karabiber, pulbiber ve kekik koyup karıştırın. Bu karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Üzerlerine tereyağı koyup yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar