MISIR UNLU HAMSİ TAVA MALZEMELERİ
- 1 kg hamsi
- Yeterince mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağına yakın sıvı yağ
MISIR UNLU HAMSİ TAVAHAZIRLANIŞI
Adım 1 – Hamsilerimiz güzelce temizlendikten sonra bol su ile yıkanır.
Adım 2 – Yıkandıktan sonra suyunun süzülmesi beklenir. O arada tuzumuzu ekleyip karıştırırız suyu süzüldükten sonra geniş bir tabağa mısır ununu serpip hamsileri azar azar una bulayıp tavaya dizeriz.
Adım 3 – Her dizmede 1,2 kaşık sıvıyağı eklenir.
Adım 4 – Piştikten sonra ( balık tavası olduğu için kapağı var ) kapağı ile omlet döndürür gibi döndürürüz.
Adım 5 – O sırada döndürme işlemini yaparken tavanın altına bir kase veya tabak koymakta fayda var dökülmemesi için tava kapağı olmayanlar düz tabakla da döndürebilirler bu şekilde balıklarımızı pişiririz.
Yorumlar
Yorum Gönder