Haşhaş Ezmeli Mercimekli Börek

 Malzemeler:


  • 4 adet yufka
Yufkaların arasına ve üzerine sürmek için;
  • 1 su bardağı haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağından biraz fazla zeytinyağı
İç harç için;
  • 1.5 su bardağı yeşil mercimek
  • 1-2 adet soğan
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kırmızı toz biber

 Hazırlanışı:


  1. Önce iç harcı hazırlayın yeşil mercimeği yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Suyunu süzün bir tencerede yağ ile ince doğranmış soğanı soteleyin ve salçayı ekleyin biraz daha soteleyip yeşil mercimeği ekleyin.
  3. Ardından cevizleri ve baharatları da ekleyip biraz daha soteleyin ve soğumaya bırakın.
  4. Yufkaları ıslatmak için yağ ve haşhaş ezmesini karıştırın.
  5. Biraz sıvı olup sürülebilecek kıvamda olsun bir yufkayı serip sosun yarısını üzerine sürün.
  6. Diğer bir yufkayı üzerine kapatıp 16 eşit parçaya üçgen olarak bölün.
  7. İç harçtan koyup sarın yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  8. Kalan sostan böreklerin üzerine sürün diğer iki yufkayı da bu şekilde tamamlayın.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında rengi değişip kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun. Tarifi bizimle paylaşan pacikanin_mutfagi'na teşekkür ederiz. 
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ...

Yorumlar