Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı haşhaş ezmesi
- 1 su bardağından biraz fazla zeytinyağı
- 1.5 su bardağı yeşil mercimek
- 1-2 adet soğan
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pulbiber, kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
- Önce iç harcı hazırlayın yeşil mercimeği yumuşayana kadar haşlayın.
- Suyunu süzün bir tencerede yağ ile ince doğranmış soğanı soteleyin ve salçayı ekleyin biraz daha soteleyip yeşil mercimeği ekleyin.
- Ardından cevizleri ve baharatları da ekleyip biraz daha soteleyin ve soğumaya bırakın.
- Yufkaları ıslatmak için yağ ve haşhaş ezmesini karıştırın.
- Biraz sıvı olup sürülebilecek kıvamda olsun bir yufkayı serip sosun yarısını üzerine sürün.
- Diğer bir yufkayı üzerine kapatıp 16 eşit parçaya üçgen olarak bölün.
- İç harçtan koyup sarın yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Kalan sostan böreklerin üzerine sürün diğer iki yufkayı da bu şekilde tamamlayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında rengi değişip kızarana kadar pişirin.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ...
Yorumlar
Yorum Gönder