MALZEMELER
- 1 Yemek kaşığı Sirke
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
- 4 Yemek kaşığı Un
- 6 Adet Yufka
- Kararında Tuz
İÇİ İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELERİMİZ
- 5 Adet Haşlanmış Patates
- 1 Çay kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 Çay kaşığı Kuru Nane
- 1 Adet Kuru Soğan
- 2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
- 1.5 ( 3/2 ) Çay kaşığı Tuz
Rendelenmiş soğanlar sıvıyağda kavrulur. İçine haşlanmış patatesler de ilave edilip ezildikten sonra baharatlar eklenerek bu iç malzeme soğumaya bırakılır. Yufkayı ıslatmak için sıvıyağ ve un çırpma teliyle boza kıvamı olacak şekilde karıştırılır. Gerekirse biraz daha un eklenebilir. Bu karışıma sirke de eklenir. Yufkalardan biri tezgaha serilerek üzerine 2-3 yemek kaşığı hazırlanan sıvıyağlı karışımdan sürülür. Üzerine ikinci yufka da serilip yağlanır. Yufka 12 eşit üçgene bölündükten sonra üçgenlerin geniş kısmına 1 yemek kaşığı kadar patatesli malzemeden konup sigara böreği sarar gibi sarılır. Kalan diğer yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra arzu edilirse böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder