MALZEMELER
- Yarım Çay bardağı Antep Fıstığı
- Yarım Çay bardağı Badem
- 1 Çay bardağı İrmik
- 1 Çay kaşığı Karbonat
- 2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
- 5 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 2 Su bardağı Un
- 1 Adet Yumurta
- Çorba Kaşığı Limonun Suyu
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su
- 3 Su bardağı Toz Şeker
Suyla şekeri ateşe koyun, bir taşım kaynatın. Şerbet hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkıp 1-2 dakika sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Üstüne pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse azar azar un katabilirsiniz. Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ortasına birer tane Antep fıstığı veya badem batırm. Sıcak fırında üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, 40-50 dakika pişirin. Şekerpare fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder