Hazırlama Süresi: 40 dakika
Malzemeler:
• 3 su bardağı süt
• Yaklaşık 150 gram irmik
• Yaklaşık 150 gram toz şeker
• 1 paket kremşanti (toz)
• Silme bir tatlı kaşığı kakao
• Küçük bir kase Hindistan cevizi
Malzemeler:
• 3 su bardağı süt
• Yaklaşık 150 gram irmik
• Yaklaşık 150 gram toz şeker
• 1 paket kremşanti (toz)
• Silme bir tatlı kaşığı kakao
• Küçük bir kase Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Derince bir tencereye koyduğunuz sütü, irmiği ve şekeri karıştırarak güzelce pişirin. İrmik tencerede iyice koyulaştığında pişmiş demektir. Pişen irmiğiniz biraz soğuduktan sonra toz kremşantiyi ekleyip karıştırın.
Bu karışım bir kenarda beklerken, bir kaseye koyduğunuz Hindistan cevizinin içine kakaoyu ekleyin. İrmik karışımından elinize ufak bir parça alarak yuvarlayarak top haline getirin; bu topları kakaolu karışımın içine atıp iyice bulayın.
Tencerenin yaklaşık yarısından kakaolu toplarınızı hazırladıktan sonra, bir kaseye yalnızca Hindistan cevizi dökün. Tencerenin kalanından da Hindistan cevizine bulanmış toplar hazırlayın. Böylece iki çeşit irmik topu yapmış olacaksınız. Buzdolabına atıp biraz soğumaya bıraktığınız irmik toplarınız, sıcak bir çayın yanında pratik ve çok lezzetli bir atıştırmalık olacaktır.
Derince bir tencereye koyduğunuz sütü, irmiği ve şekeri karıştırarak güzelce pişirin. İrmik tencerede iyice koyulaştığında pişmiş demektir. Pişen irmiğiniz biraz soğuduktan sonra toz kremşantiyi ekleyip karıştırın.
Bu karışım bir kenarda beklerken, bir kaseye koyduğunuz Hindistan cevizinin içine kakaoyu ekleyin. İrmik karışımından elinize ufak bir parça alarak yuvarlayarak top haline getirin; bu topları kakaolu karışımın içine atıp iyice bulayın.
Tencerenin yaklaşık yarısından kakaolu toplarınızı hazırladıktan sonra, bir kaseye yalnızca Hindistan cevizi dökün. Tencerenin kalanından da Hindistan cevizine bulanmış toplar hazırlayın. Böylece iki çeşit irmik topu yapmış olacaksınız. Buzdolabına atıp biraz soğumaya bıraktığınız irmik toplarınız, sıcak bir çayın yanında pratik ve çok lezzetli bir atıştırmalık olacaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder