İrmikli Fıstıklı Pasta Tarifi


MALZEMELER
  • 0.75 ( 3/4 ) Su bardağı Antep Fıstığı Çekilmiş
  • 11 Yemek kaşığı İrmik
  • 12 Adet Kakaolu Bisküvi
  • 1 Litre Süt
  • 1 Yemek kaşığı Tereyağı
  • 10 Yemek kaşığı Toz Şeker
  • 2 Paket Vanilya
HAZIRLANIŞI


Süt, irmik, fıstık, şeker ve vanilyayı tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Baton kek kalıbının içine streç film serin. 3-4 bisküviyi kalıbın tabanına dizin. İrmikli karışımın yarısını kalıba dökün. Üzerine tekrar bisküvi dizip kalan muhallebiyi ekleyin. Oda ısısına gelinceye kadar beklettikten sonra buzdolabına alarak 3-4 saat soğutun. Kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar