MALZEMELER
3 adet yumurta
►1 su bardağı toz şeker
►1 çay bardağı sıvıyağ
►1 su bardağı ıspanak
►1 paket kabartma tozu
►1 paket vanilin
►2 su bardağı un
KREMASI İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER
2 yemek kaşığı şeker
►2 yemek kaşığı un
HAZIRLANIŞI
Öncelikle ıspanağı temizce yıkayıp yapraklarını doğrayıp tencereye alalım ve kendi suyunda hafif çevirerek 2 dakika kadar pişirelim. Ardından robottan çekip püre haline getirelim. Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup 5 dakika kadar çırpın,ardından sıvıyağı ıspanağı vanilyayı ekleyip tekrar karıştıralım son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip, biraz daha karıştıralım ardından yağlanmış tepsinize karışımı döküp 180 derecelik fırında pişirelim. Kekimiz pişerken üst krema için, krem şantiyi hazırlayıp buzdolabında soğutalım. ardından ara kremayı pişirip soğutalım, soğumuş bu kremaya labne peynirini ekleyip çırpalım. Kek piştikten sonra ortadan ikiye bölelim. Kek kırıntılarını rondodan geçirelim. Kekimizin arasına hazırladığımız kremayı sürelim üzeni krem şantiyle kaplayalım. en son üzerine rondodan geçirdiğimiz kek kırıntılarıyla süsleyelim. Bir püf noktayı paylaşmak isterim kek kırıntısını oluşturabilmek için kekin etrafından içe doğru bir parmak kadar girerek kesersek kırıntı yeteri kadar çıkıyor. lezzetli bir pasta davetlerinizde hoş bir tat oluşturacaktır. Şimdiden afiyet olsun….
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder