ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ
Malzemeler:
1 kg yufka (lütfen ince olsun market yufkası kullanmayın :))
1 büyük bağ ıspanak (750 gr)
4 tane kuru soğan
2 tane pırasa
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı kadar lor peyniri
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 su bardağı sızma zeytinyağı (klasik su bardağı)
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı:
Ispanaklar yıkanır, doğranır. Maydanozlar doğranır. Pırasalar ve kuru soğanlar ufak doğranır. Pırasa ve soğanlar aynı kabın içerisinde bir tutam tuzla ovulur. Doğranan bütün malzemeler, peynir, tuz, karabiber ve sıvı yağla beraber iyice karıştırılır. Yufkalar tezgaha serilir. Dört eşit parçaya kesilir. Geniş kısımlarına ıspanaklı harçtan bolca koyulur. Gül şeklinde sarılır. Tepsiye dizilir. Yumurta sarısı ve yoğurt karıştırılır. Böreklerin üzerine sürülür. Çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir (35-40 dakika kadar)
Yorumlar
Yorum Gönder