MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE ISPANAKLI YUMURTA TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
- 4 Adet Haşlanmış Yumurta
- Yarım Kg Ispanak
- 75 Gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 1 Çay kaşığı Rendelenmiş Muskat
- 300 ml Su
- 3 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 3 Çorba Kaşığı Un
- Kararında Karabiber, Tuz
HAZIRLANIŞI
Ispanağı, bir çorba kaşığı tereyağı ile suyunu çekene kadar yüksek ısıda kavuralım. Tuz, karabiber ilave edelim. Bir sos tenceresinde 2 çorba kaşığı tereyağı ve unu hafif kavuralım. Sütü, unlu tereyağlı karışımın üzerine azar azar eklerken yumurta çırpıcısı ile hızla karıştırarak topaklanmasını önleyelim. Sosumuz koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişirelim. Ocaktan indirdikten sonra kaşar peyniri, tuz, karabiber ve muskatı ilave edip karıştıralım. Yumurtaları soyup enlemesine ikiye keselim. Ispanakları, yağlanmış ısıya dayanıklı bir kaba yayıp üstüne yumurtaları çiçek şeklinde dizelim. Sosu üzerine döktükten sonra fırının ızgara işlevini açıp sos altın rengini alana dek pişirip servis yapalım.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder