Kabak Meftunesi Tarifi



MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE Kabak Meftunesi Tarifi PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 



 MALZEMELER
  • 1 Yemek kaşığı Biber Salçası
  • 2 Yemek kaşığı Domates Salçası
  • 2 Su bardağı Et Suyu
  • 1 Kg Kış Kabağı Soyulmuş
  • 750 Gr Kuzu Kaburga Kemikli
  • 5 Diş Sarımsak
  • Yarım Litre Su
  • 2 Yemek kaşığı Tereyağı
  • Kararında Karabiber, Sumak, Tuz

 HAZIRLANIŞI
Kuzu Kaburgayı 20-30 dk haşlayın.Kabakları soyun ve küp küp doğrayın.Bir tencerede tereyağını eritin.Salçaları ekleyin ve kavurun.Kabakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.½ Lt oda sıcaklığında suya 2 avuç tane sumağı ekleyin.(Yarım saatten fazla suda kalmaması tavsiye edilir.)Kabaklar biraz kavrulduktan sonra haşlanmış kaburgaları tencereye alın ve 2 su bardağı et suyunu da tencereye ekleyin.20-25 dk pişirin.Süre bittiğinde sumak suyunu ayrı bir kaba süzün ve süzdüğünüz bu sudan 2 su bardağı tencereye ekleyin 20-25 dk daha pişirin.Tuz karabiber ile lezzetlendirin.Sarımsakları dövün ve ayrı bir kapta sofraya koyun.Yemeği servis tabaklarına aldıktan sonra çiğ sarımsaktan tabakların içerisine karıştırarak servis edin. Afiyet olsun

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar