MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE KABAK MUSAKKA TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
- 4 Adet Biber
- Yarım Demet Dere Otu
- 2 Adet Domates
- 4 Adet Kabak
- 175 Gr Kıyma
- 2 Adet Kuru Soğan
- Çeyrek Adet Limonun Suyu
- 5 Diş Sarımsak
- 5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- Kararında Kuru Nane, Tuz
HAZIRLANIŞI
Kabakları soyup yarıdan keselim ve yarım ay şeklinde dilimleyelim. Tencereye sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip 1-2 dk. daha kavuralım. Rendelenmiş domatesleri ekleyip domateslerin suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Tencereye kabakları alıp üzerine kıymalı sosu gezdirelim. 1 su bardağı sıcak su ekleyip yemeği ağır ateşte pişmeye bırakalım. Kabaklar yarı yarıya piştiğinde tuzunu, biberini ayarlayalım. Bir kapta dövülmüş sarmısakları, limon suyunu ve kuru naneyi karıştırarak, yemeği ateşten almadan kısa bir süre önce üzerine gezdirelim. Yemeği ateşten alıp ılıtarak üzerine kıyılmış dereotu serpelim ve servis yapalım. Afiyet Olsun.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder