KAHVALTILIK KREP TARİFİ

Malzemeler
Hamuru İçin:
2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un
2 su bardağı süt
1 tutam toz şeker
1 tutam tuz
Tavayı Yağlamak İçin:
Biraz sıvı yağ

Yapılışı
Hamurun Yapılışı:
Derin bir kap içinde, sütü, şekeri, unu, yumurtayı ve tuzu pütürsüz hale gelene dek tel çırpıcıyla çırpalım. Teflon tavayı biraz yağlayıp ısıtalım ve hamurdan bir kepçe kadar alıp tavaya dökelim. Yüzeyi pütür pütür olunca ters çevirip öyle pişirelim. Elimizdeki tüm hamur bitene dek bu şekilde pişirmeye devam edelim. Ve işte kahvaltılık krepimiz sıcak sıcak servis edilmeye hazır! Krepinizi kat kat, aralarına değişik malzemeler konularak, dilimlenerek servis edebilir ya da içine malzemeler ekleyip rulo şeklinde de servis edilebilir. Krep malzemeleri genelde aynıdır ancak çeşitli malzemelerle de tarifi zenginleştirebilirsiniz. Arzunuza göre sütsüz veya yumurtasız da krep yapmak mümkün.

YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar