Kahvaltılık Hamur Kızartması

Malzemeler:

1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Biraz tuz
1/2 su bardağı yoğurt
250 gram un (yaklaşık miktardır yoğururken ayarlanır)

Yapılışı:

    1. Un haricindeki tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve karıştırın.
    2. Azar azar un ilave ederek yoğurun,
    3. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayacak bir hamur elde edin,
    4. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin,
    5. Daha sonra hamuru birkaç bezeye ayırın,
    6. Tezgaha un serpin ve merdane ile kalınca bir hamur açın,
    7. Bu hamuru bıçakla 5 santimlik kare parçalar halinde kesin,
    8. Derince bir tencerede bol kızgın yağa atıp kızartın.
    9. Püf Noktası:

      Hamur içine gömülebileceği kadar bol yağda kızartılmalıdır.
      İsterseniz hamuru bardak ağzı ile kesip top şeklinde de kızartabilirsiniz.
      Hamuru yoğururken kıyılmış dereotu, nane gibi yeşillikler de ekleyebilirsiniz.
    10. YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ...

Yorumlar