Malzemeler:
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Biraz tuz
1/2 su bardağı yoğurt
250 gram un (yaklaşık miktardır yoğururken ayarlanır)
Yapılışı:
- Un haricindeki tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve karıştırın.
- Azar azar un ilave ederek yoğurun,
- Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayacak bir hamur elde edin,
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin,
- Daha sonra hamuru birkaç bezeye ayırın,
- Tezgaha un serpin ve merdane ile kalınca bir hamur açın,
- Bu hamuru bıçakla 5 santimlik kare parçalar halinde kesin,
- Derince bir tencerede bol kızgın yağa atıp kızartın.
Püf Noktası:
Hamur içine gömülebileceği kadar bol yağda kızartılmalıdır.İsterseniz hamuru bardak ağzı ile kesip top şeklinde de kızartabilirsiniz.Hamuru yoğururken kıyılmış dereotu, nane gibi yeşillikler de ekleyebilirsiniz.- YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ...
Yorumlar
Yorum Gönder