Malzemeler:
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı iri çekilmiş tadlı badem
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Yaklaşık 3,5 su bardağı un ( kontrollü )
Ekstra Malzemeler
Üzeri İçin ;
- File Badem
Hazırlanışı:
- Hamur malzemesinde bulunan tüm sıvı malzemeleri ilk önce karıştırıyoruz.
- Ardından un dışında kalan tüm kuru malzemeleri ekleyip yeniden karıştırıyoruz ve en son unu kontrollü şekilde ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. İstenilen büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayıp biraz yassılaştırıyoruz ve file bademe batırıyoruz.
- 175 derecede kontrol ederek pişriyoruz.
- Afiyet Olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder