KARIŞIK GÜVEÇ TARİFİ

Karışık güveç tarifi

Karışık Sebzeli Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane patlıcan
  • 1 patates
  • 1 kabak
  • 1 kuru soğan
  • 2 domates
  • 1 biber
  • 5-6 tane yeşil fasulye
  • 1-2 diş sarımsak
  • 250-300 gram kuzu kuşbaşı
  • Çok az kuyruk yağı
  • 1-2 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Kekik, pul biber, karabiber, tuz

Karışık Sebzeli Etli Güveç Tarifi Yapılışı

Tüm sebzeler yemeklik doğranır. Et ve kuyruk yağı iri kuşbaşı şeklinde doğranır. Daha sonra güvecin içi margarin ile yağlanır ve doğranmış etler ve kuyruk yağı eklenir üzerine küp küp doğranmış domates ve tüm sebzeler ilave edilir. Salçalı su yapılır içerisine rendelenmiş sarımsak da koyulur ve güvece dökülür orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirilir. (sebzeler ve et kontrol edilir pişmiş ise alınabilir) Ocaktan almaya yakın baharatlar eklenir (kekik, pul biber, karabiber, tuz) Servise hazır afiyet olsun. :)

Yorumlar