Hazırlama Süresi: 20 dakika
Malzemeler:
• 1 adet karnabahar
• 1 adet yemeklik kuru soğan
• 5 tane (dal) taze soğan
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 3-4 diş sarımsak
• 1 çay kaşığı kadar pul biber (isteğe göre artırıp azaltılabilir)
• 1 çay kaşığı yenibahar (isteğe göre artırıp azaltılabilir)
• Yarım limonun suyu
• 1 çorba kaşığı nar ekşisi (isteğe göre artırıp azaltılabilir)
• Yarım demet maydanoz
• Birer tutam karabiber ve tuz
Malzemeler:
• 1 adet karnabahar
• 1 adet yemeklik kuru soğan
• 5 tane (dal) taze soğan
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 3-4 diş sarımsak
• 1 çay kaşığı kadar pul biber (isteğe göre artırıp azaltılabilir)
• 1 çay kaşığı yenibahar (isteğe göre artırıp azaltılabilir)
• Yarım limonun suyu
• 1 çorba kaşığı nar ekşisi (isteğe göre artırıp azaltılabilir)
• Yarım demet maydanoz
• Birer tutam karabiber ve tuz
Hazırlanışı:
Karnabaharı iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra güzelce süzün, başlamadan önce suyundan arındığından emin olun. Daha sonra küçük parçalara ayırdığınız karnabaharı mutfak robotuna atın ve bulgur kıvamına gelene kadar çekin. Sahte bulgurlarınızı bir tavada 3-4 dakika kadar kavurun ve ayrı bir kaseye alın. Karnabaharınız kenarda beklerken kuru soğanınızı ufak ufak doğrayın. Ardından zeytinyağıyla kızdırılmış tavaya doğradığınız soğanları ve ince ince kıydığınız sarımsakları atıp biraz kavurun. Soğan ve sarımsaklar iyice karardıktan sonra biber salçasını da ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. Sonrasında kavrulmuş karışımınızı kenarda bekleyen karnabaharın üzerine ilave edin ve güzelce karıştırın. Taze soğanları ve maydanozu ince ince kıydıktan sonra kısırınızın üzerine ekleyin.
Tıpkı bildiğimiz kısırda olduğun gibi limon suyu, nar ekşisi ve baharatları ilave ettikten sonra kısırınızı servis edebilirsiniz. Hem Türk damak zevkine uygun hem de kalorisi bir parça daha düşük olan sahte kısırı çok seveceksiniz!
Karnabaharı iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra güzelce süzün, başlamadan önce suyundan arındığından emin olun. Daha sonra küçük parçalara ayırdığınız karnabaharı mutfak robotuna atın ve bulgur kıvamına gelene kadar çekin. Sahte bulgurlarınızı bir tavada 3-4 dakika kadar kavurun ve ayrı bir kaseye alın. Karnabaharınız kenarda beklerken kuru soğanınızı ufak ufak doğrayın. Ardından zeytinyağıyla kızdırılmış tavaya doğradığınız soğanları ve ince ince kıydığınız sarımsakları atıp biraz kavurun. Soğan ve sarımsaklar iyice karardıktan sonra biber salçasını da ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. Sonrasında kavrulmuş karışımınızı kenarda bekleyen karnabaharın üzerine ilave edin ve güzelce karıştırın. Taze soğanları ve maydanozu ince ince kıydıktan sonra kısırınızın üzerine ekleyin.
Tıpkı bildiğimiz kısırda olduğun gibi limon suyu, nar ekşisi ve baharatları ilave ettikten sonra kısırınızı servis edebilirsiniz. Hem Türk damak zevkine uygun hem de kalorisi bir parça daha düşük olan sahte kısırı çok seveceksiniz!
Yorumlar
Yorum Gönder