Kartopu Kurabiye TARİFİ

Malzemeler:



 

  • 125 gr yumuşak tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 kase bütün fındık (35-40 tane)
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 kabartma tozu 1 vanilya
  • Aldığı kadar un

 Ekstra Malzemeler


Dış Kaplaması İçin;
  • 1 küçük kase hindistan cevizi
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 

 Hazırlanışı:


  1. Hamur malzemelerinde fındık haricinde tüm malzemeyi ele yapışmayan yumuşak bir kurabiye hamuru şeklinde yoğurulur.
  2. Ardından yoğurulan hamurdan istenilen büyüklükte parçalar alınıp yuvarlanır ve içi açılır.
  3. Her bir hamur parçasının içersine bir adet fındık eklenip yeniden yuvarlanır.
  4. Tüm malzeme bitene kadar aynı işleme devam edilir.
  5. Dış kısmı için ; yumurta akı , su ve yağ bir kase içersinde çırpılır. Hazırlanan kurabiye hamurları önce bu karışıma ardından hindistan cevizine bulanıp 175 derece pişirilir.
  6. Fırından çıktıktan sonra pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
  7. Afiyet Olsun.

Yorumlar