KIYMALI YUMURTA TARİFİ



MALZEMELER
  • 1 Çay kaşığı Karabiber
  • 1 Çay kaşığı Kimyon
  • 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • 300 Gr Kıyma
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Tatlı kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 Adet Yumurta
HAZIRLANIŞI
Yağı ve kıymayı tavaya alın. Kıymayı ezerek, dövülmüş sarmısak ve baharatları ilave edin. Ezme işlemine devam ederek 5 dakika kavurun. Kıymayı servis tabağına aktarın. Aynı tavaya, yumurtayı kırıp, sarısını zedelemeden 5 dakika pişirin. Sonrasında kıymanın üzerine yumurtayı yine zedelemeden koyun. Ustanın notu: Kıyma yerine kavurma da kullanabilirsiniz. Ayrıca kıymalı yumurtanın üzerine, sarımsaklı yoğurt döküp farklı bir lezzet yaratabilirsiniz.



YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar