MALZEMELER
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 1 Çay kaşığı Kimyon
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 300 Gr Kıyma
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Tatlı kaşığı Sıvı Yağ
- 2 Adet Yumurta
Yağı ve kıymayı tavaya alın. Kıymayı ezerek, dövülmüş sarmısak ve baharatları ilave edin. Ezme işlemine devam ederek 5 dakika kavurun. Kıymayı servis tabağına aktarın. Aynı tavaya, yumurtayı kırıp, sarısını zedelemeden 5 dakika pişirin. Sonrasında kıymanın üzerine yumurtayı yine zedelemeden koyun. Ustanın notu: Kıyma yerine kavurma da kullanabilirsiniz. Ayrıca kıymalı yumurtanın üzerine, sarımsaklı yoğurt döküp farklı bir lezzet yaratabilirsiniz.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder