MALZEMELER
- Yarım Su bardağı Fındık Kırığı
- 1 Poşet Kakaolu Puding
- Yarım Su bardağı Kuru İncir
- Yarım Su bardağı Kuru Kayısı
- 24 Adet Petibör Bisküvi
- 3 Su bardağı Süt
- 1 Poşet Çikolata Sosu
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Süt
HAZIRLANIŞI
Sütü bir tencereye boşaltıp üzerine puding poşetini ilave edin ve tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika süre ile arada karıştırarak ılıtın. Kayısı ile incirleri küp küp doğrayın ve fındık kırığını ekleyip karıştırın. Düz bir tepsinin üzerine streç film serin. Üzerine bisküvileri, enine 3 ve boyuna 4 sıra olacak şekilde sıralayın. Üzerine 3-4 yemek kaşığı puding yayın. Kalan 12 adet bisküviyi aynı şekilde pudingin üzerine sıralayın. Üzerine kalan pudingin tamamını yayın. Orta sıradaki bisküvileri sabit bırakıp her iki yandaki bisküvileri streç film ile kaldırıp kapatarak piramit şekline getirin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Sütü tencereye boşaltıp üzerine çikolatalı sos poşetini ilave edin ve tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Pastayı streç filmden çıkarıp servis tabağına alın. Üzerini çikolatalı sos ile kaplayın. Dilimleyerek servis yapın.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder