Malzemeler
Yarım kg ıspanak
1 adet büyük boy soğan
2-3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1'er adet domates ve kabak
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı krema
Tuz
Karabiber
1 adet büyük boy soğan
2-3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1'er adet domates ve kabak
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı krema
Tuz
Karabiber
Kremalı Ispanak Yapılışı
Ispanakları ayıklayıp sirkeli suda bekletin. 2-3 kez sudan geçirip, suyunun iyice süzülmesi için süzgece alın. Sıvıyağı derin bir tavaya koyun. Yemeklik doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarmısağı sıvıyağda kavurun. Küp doğranmış domates ve kabakları ekleyip, 5-6 dakika orta hararetli ateşte pişirin. Kabak yumuşamaya başladığında kremayı ekleyip karıştırın. Süt ve ıspanağı ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, birkaç kez karıştırın. Ispanaklar yumuşayana kadar pişirin
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ..
Yorumlar
Yorum Gönder