Malzemeler
Süt(1çay bardağı)
Yumurta(2adet)
Elenmiş un(3çay bardağı)
Şeker(1bucuk çay bardağı)
Kabartma tozu(1paket)
Sıvıyağ(1çay bardağı)
Pudra şekeri
Kreması İçin Gerekli Malzemeler
Şeker(1cay bardagi)
Sut(Yarim Kilo)
Tereyag(1yemek kasigi)
Un(3yemek kasigi)
Yumurta(1adet)
Vanilin(1paket)
Tarifin Hazirlanisi
Derin bir kapta iki yumurtayi bir bucuk cay bardagi sekerle guzelce karistin.Beyaz renk alinca siviyag,sut,un,kabartma tozunuda ekleyin.Firin tepsisini yaglayin ve kek hamurunu tepsiye bosaltin.160 derecede onceden isitilmis firinda keki pisirin.Pisen keki sogumaya birakin.Kremasi icin olan malzemeleri tencerede kivam alana kadar pisirin.Keki yatay sekilde ikiye bolun.Kekin arasina kremayi surun ve heryerine yaydirin daha sonra keki ustune kapatin buzdolabinda biraz bekletin afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder