MALZEMELER
- 100 Gr Beyaz Peynir
- 100 Gr Dil Peyniri
- 1 Tatlı kaşığı Hindistan Cevizi
- 1 Tatlı kaşığı Kabartma Tozu
- 1 Kase Kuru Domates
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ
- 1 Çay bardağı Yoğurt
- 2 Adet Yufka
- 2 Adet Yumurta
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları, sıvı yağı, yoğurdu, Hindistan cevizini ve kabartma tozunu mikserle pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. İç malzeme için yarı kurutulmuş domatesleri ince uzun doğrayın. Rendelenmiş peynirleri ekleyip harmanlayın. Hazır yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine yayın. Yufkanın yarısına iç malzemenin yarısını yayın. Boş tarafını üzerini örtecek şekilde yani yarım ay olacak gibi kapatın. Elinizle kısa ucundan başlayıp büzerek küçük bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp diğer yufkanın yanına bitişik olacak şekilde yerleştirin. Sıvı malzemeyi de yufkaların üzerine eşit dağılacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında üzeri kabarıp kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Dilimleyerek servis yapın.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder