Malzemeler:
- 250 gr.kuru kayısı,
- 1.5 su bardağı toz şeker,
- 1lt içme suyu,
- 1 adet karanfil,
- 1 adet çubuk tarçın.
Kuru Kayısı Kompostosu Nasıl Yapılır?
Öncelikle kayısıları güzelce yıkayalım.Bir kabın içerisine koyup, sıcak su ilave edip 4 – 5 dakika bekletelim.Süzgeçte suyunu süzelim.Tencere içerisine kayısıyı, şekeri, suyu ilave edip;İlk önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra orta kısık ateşte kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirelim.İçerisine çubuk tarçın ve karanfil ilave edelim.Oda ısısında soğumaya bırakalım. Sonra dolaba koyarak soğutup servis yapabiliriz.- YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ...
Yorumlar
Yorum Gönder