Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 2 adet yumurta beyazı
- 45 gram kuru maya
- 1 kg un
- 500 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 50 gram toz şeker
- Bir çimdik tuz
- 10 gram mahlep
- Yarım bardak ılık su
Ekstra Malzemeler
Üzeri için:
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 2 yemek kaşığı çörek otu
İç harcı için:
- 300 gram beyaz peynir
- Yarım demet taze maydanoz
Hazırlanışı:
- Bir kap içerisinde kuru maya su ile karıştırılır ve erimesi sağlanır. 2-3 dakika bekletilir.
- Geniş bir kap içerisine unun yarısı koyulur ve üstüne maya ilave edilir.
- Unun yer aldığı kaba 1 yumurta ve 2 yumurta beyazı, margarin, toz şeker, tuz ve mahlep ilave edilir ve yoğurmaya başlanır. Geriye kalan un yavaşça ilave edilrek hamur 5 dakika iyice yoğrulur.
- Hazır hale gelen hamurun üstü streçlenir ve en az yarım saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalı hamurun havasını almak için kısa süre yoğrulur ve mayalı hamur yuvarlanarak eşit parçalara bölünür.
- Eşit olarak bölünen bezeler el ile çok ince olmadan iyice açılır ve içlerine beyaz peynirli harç yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar eklenir ve yarım ay biçiminde kapatılır.
- Poğaçalar pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilir ve 15 dakika bu haliyle mayalanmaları beklenir.
- Mayalanan hamurların üstüne yumurta sarısı sürülür, çörek otu eklendikten sonra da önceden 180 derecede ısıtılan fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
- Afiyet olsun.
- YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ...
Yorumlar
Yorum Gönder