Kıymalı Bohça Çöreği Tarifi



MALZEMELER 
  • 1 Yemek kaşığı Kuru Maya
  • 1 Su bardağı Süt
  • 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
  • 1 Tutam Tuz
  • 4 Su bardağı Un
  • 3 Yemek kaşığı Yoğurt
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Çay bardağı Zeytinyağı
İÇ HARCI İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER
  • 1 Tatlı kaşığı Biber Salçası
  • 1 Adet Domates
  • 1 Çay kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • 200 Gr Kıyma
  • 2 Adet Kuru Soğan
  • 1 Adet Sivri Biber
  • Kararında Karabiber, Tuz
 HAZIRLANIŞI
Hamur için olan tüm malzemeleri yoğurun ve iki saat mayalandırın.
Ardından iç harç için olan sebzeleri küçük doğrayın.
Bir tavaya zeytinyağı ekleyip önce soğanı kavurun. Ardından biberi ekleyip tamamen pişinceye kadar kavurmaya devam edin. Kıymayı ilave edin ve pişinceye kadar çevirin.
Biber salçası, tuz ve karabiberi harca ilave edip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. 
Domatesleri soyup doğrayın, tavaya ekleyip, karıştırın.
Son olarak ateşten alıp, maydanoz, kırmızı toz biber ekleyin, karıştırın, soğutun.
Hamur mayalandığında ceviz büyüklüğünde parçalar alın, merdane ile inceltin ve iç harçtan doldurup yuvarlak toplar şeklinde kapatın.
Kızgın derin yağda kızartın ve 5-10 dakika dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar