Hamur için
4 çay fincanı su
Aldığı kadar unTuz
1 paket kuru maya
İç harcı için
2 tane patates
1 tane kuru soğan
200 gr kıyma
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
Kıymalı kopartma böreği tarifi hazırlanışı:
Yoğurma kabına sırası ile unu, tuz, maya ve su koyup yoğurun.
Kıvama gelince bir kenarda bekletin. Bu arada iç harcı hazırlayın
.Kesme tahtasında incecik kıyılan soğanı ve kıymayı tavanın içine koyup kavurun.
Haşlayıp rende yaptığınız patatesi üzerine ilave edin,
biraz karıştırın.Baharat ve tuzunu ayarlayıp karıştırın ve ocaktan alın. Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp açın,
iç koyup kapatın.Tepsiye dizip üzerine bastırın.
Yoğurt, yumurta sarısı ve sıvı yağ ile yaptığınız karışımı üzerine sürün.
180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
4 çay fincanı su
Aldığı kadar unTuz
1 paket kuru maya
İç harcı için
2 tane patates
1 tane kuru soğan
200 gr kıyma
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
Kıymalı kopartma böreği tarifi hazırlanışı:
Yoğurma kabına sırası ile unu, tuz, maya ve su koyup yoğurun.
Kıvama gelince bir kenarda bekletin. Bu arada iç harcı hazırlayın
.Kesme tahtasında incecik kıyılan soğanı ve kıymayı tavanın içine koyup kavurun.
Haşlayıp rende yaptığınız patatesi üzerine ilave edin,
biraz karıştırın.Baharat ve tuzunu ayarlayıp karıştırın ve ocaktan alın. Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp açın,
iç koyup kapatın.Tepsiye dizip üzerine bastırın.
Yoğurt, yumurta sarısı ve sıvı yağ ile yaptığınız karışımı üzerine sürün.
180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder