Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi



MALZEMELER
  • 1 Adet Et Bulyon
  • 8 Su bardağı Ilık Su
  • 100 Gr Kıyma
  • 2 Adet Kuru Soğan
  • 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • 3 Çorba Kaşığı Tarhana
  • 1 Çay kaşığı Tuz
ÜZERİ İÇİN MALZEMELERİMİZ
  • 1 Adet Et Bulyon
  • 8 Su bardağı Ilık Su
  • 100 Gr Kıyma
  • 2 Adet Kuru Soğan
  • 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • 3 Çorba Kaşığı Tarhana
  • 1 Çay kaşığı Tuz
 HAZIRLANIŞI 
Tarhana, 8 su bardağı ılık su ve et suyu tabletini derin bir kaba alıp karıştırın. Tarhananın açılması için 20 dakika bekletin. Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırın. Kıymayı ekleyip karıştırın. Kıyma suyunu bırakıp çekince soğanı ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Tuz ile tatlandırın. Tarhanayı ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırarak tarhana koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca karıştırmadan birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Üzeri için, tereyağını tavada kızdırın. Tozbiber ve kuru naneyi ekleyip çorbanın üzerine gezdirin. Bayat ekmekleri küp küp doğrayın. Fırın tepsisine yayın. 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika ekmekleri pembeleştirin. Ekmekleri çorbanın üzerine arzu ettiğiniz miktarda serpiştirin. Servis yapın.


BU TARİFİN MALİYETİNİ HESAPLIYALIM MI?

1 Adet Et Bulyon:25 Krş
100 Gr Kıyma:4 Tl
2 Adet Kuru Soğan: 1 Tl
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ :50 Krş
3 çorba kaşığı tarhana:50 Krş
Toplam Maliyet:6.25 
(ÜRÜN FİYATLARI MARKET VE MANAVLARA GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLİR BİZ ORTALAMA TUTARI HESAPLIYORUZ)

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar