Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 50 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 150 gram un
- Yarım su bardağı süt
- 2 damla limon suyu
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 kare paket bitter çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket toz vanilya
- 1 çimdik tuz
- Yarım su bardağı ceviz içi
Ekstra Malzemeler
Labne peynirli karışım için:
- 1 adet yumurta
- 250 gram labne peyniri
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişasta
Hazırlanışı:
- Ortalama bir sos tenceresine alınan tereyağı, ayçiçek yağı ile kısık ateşte eritilir. Kaynama noktasında yağ karışımı ocaktan alınır. Bitter çikolata eklemesi ile birlikte tahta kaşıkla karıştırılarak eritilir.
- Oda sıcaklığına gelen süt limon suyu eklemesi ile 10 dakika bekletilir. Un, kabartma tozu, tuz ve kakao derin bir kapta elenir.
- Toz şeker ve yumurta farklı bir kap içerisinde toz şeker eriyene dek karıştırılır.
- Eritilmiş çikolata, vanilya ve süt eklenir. Elenmiş un karışımının da eklenmesi ile kıvam alana dek karıştırma işlemi devam eder. Hazırlanan kek harcından yarım su bardağı miktarında ayrılır.
- Kalan karışıma ceviz içi eklenir ve spatula ile karıştırıldıktan sonra yağlı kağıtlı 24x24 cm. fırın tepsisine eklenir. Üstü bir spatula ile düzeltilir.
- Labne peynirli karışımda; suyu süzülen labne peyniri toz şeker ile pürüzsüz olana dek çırpılır.
- Yumurta eklenerek karıştırmaya devam edilir. Mısır nişastası eklenir.
- Hazırlanan labneli karışım, fırın tepsisine alınan kek üzerine yayılır. Kenara ayrılan diğer kek karışımı eklenerek kürdan ile çizgiler oluşturulur.
- Hazırlanan iki renkli kek önceden 180 derece ısıtılan fırında, 40 dakika kadar pişirilir. Oda sıcaklığına gelen kek dilimlenerek servis edilir.
- Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder