LABNELİ PRENSES PASTASI TARİFİ




MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE LABNELİ PRENSES PASTASI TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :) 




 MALZEMELER
  • 8 Adet Elma
  • Yarım Çay bardağı Su
  • 1 Çay bardağı Toz Şeker
MUHALLEBİSİ İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER
  • 4 Yemek kaşığı Buğday Nişastası
  • 1 Parça Damla Sakızı
  • 200 Gr Labne Peyniri
  • 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Süt
  • 1 Su bardağı Toz Şeker
  • 1 Paket Vanilya
İÇİ İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER
  • 1 Çay bardağı Ceviz Dövülmüş
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 Çay kaşığı Tarçın
  • 1 Çay bardağı Üzüm

 HAZIRLANIŞI 
Sütün 2 bardağını, şekeri, labne’yi bir tencereye aktarın. Kalan yarım bardak sütün içinde erittiğiniz nişastayı ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vanilyayı ve havanda dövdüğünüz damla sakızını ekleyin ve karıştırın. Elmaların ortalarını çıkarıp tencereye dizin, üzerine şeker ve suyu ilave ederek iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Elmaların oyuk kısımlarına iç harcını pay edin. Üzerine ılıyan muhallebiden dökün. Tarçın ile süsleyin.

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar