Limon Soslu Somon Şiş Tarifi

pratik-ev-yemekleri-04
Hazırlanma Süresi: 30 dakika
Malzemeler:
(4 kişilik)
2-3 yaprak doğranmış taze roka
2 çay kaşığı deniz tuzu
Yarım çay kaşığı pul biber
1.5 kg derisiz somon fileto
2 limon (ince ince dilimlenmiş)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için:
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı tavuk suyu (yarım tablet)
2 çay kaşığı kadar ince ince rendelenmiş limon kabuğu
90 gram küp küp kesilmiş tereyağı
2 yemek kaşığını dolduracak kadar ufak ufak doğranmış maydanoz
Not: Eğer evde varsa 5-6 tane kapari sosu çok lezzetlendirecektir.
Tarif:
Izgara yapacağınız tavayı ısıtmaya başlayın (varsa elektrikli ızgarada pişirmeyi deneyin). Ufak bir kaseye rokayı, tuzu ve pul biberi koyup karıştırın. Daha sonra somonları sanki tavuk şişe hazırlar gibi irice ve küp şeklinde doğrayın. Şimdi sıra doğranmış somonlarınız ve limon dilimlerinizle şişleri dizme vakti; somon parçasıyla başlayıp somon parçasıyla bitirmek üzere şişlerinizi (tahta çubuklarınızı) bir somon bir limon dilimi şeklinde dizmeye başlayın. Şişleriniz hazır olunca üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve rokalı salata karışımını dökün. Elleriniz yardımıyla yağın ve salatanın somonlar üzerinde homojen dağıldığından emin olun. Ardından şişlerinizi 7-8 dakika kadar çevire çevire pişirin.
Bir sos tavasına ya da ufak bir tencereye limon suyu, varsa kaparileri, tavuk suyunu, limon kabuklarını dökün ve orta ateşte kaynatın. Daha sonra tereyağı küplerini ekleyin ve biraz daha ateşte bırakın. Son olarak hazırladığınız bu sosu somon şişlerinizin üzerine güzelce gezdirin. Maydanozlarla dekore ettikten sonra leziz bir akşam yemeği alternatifi olmaya aday pratik somon şişleriniz hazır!

Yorumlar