MALZEMELER
- 1 Su bardağı Fındık Dövülmüş
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 1 Paket Margarin
- 5 Su bardağı Un
- 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
- 1 Adet Yumurta
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Tuz
ŞERBETİ İÇİN MALZEMELERİMİZ
- Yarım Adet Limonun Suyu
- 3 Su bardağı Su
- 3 Su bardağı Toz Şeker
HAZIRLANIŞI
Şerbet için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip, koyulaşmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kalburabastı için margarin, zeytinyağı, rendelenmiş limon kabuğu ve yoğurdu karıştırın. Yumurta, tuz, kabartma tozu ve çekilmiş fındığı üzerine ekleyin. Elenmiş unu da katıp iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp iki avucunuzun arasında yuvarlayın. Rendenin ince kısmının üzerine hamurları bastırarak yayın. Hamurun tek ucundan yuvarlayarak şekil verin. Hamurları tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcakken üzerine ılık şerbet dökün.
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder