Malzemeler:
- 150 gr tereyağ
- 2 yumurta
- 1 vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra sekeri
- 2.5-3 su bardağı un(unu kontrollu koyun yumurtanın büyüklüğüne değişkenlik gözterebilir)
Ekstra Malzemeler
Dolgu Malzemesi ;
- Arzu ettiğiniz bir marmelat.
Hazırlanışı:
- Öncelikle oda sıcaklığında ki yağ , şeker ve yumurtayı çırpıyoruz.
- Ardından diğer hamur malzemelerini ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Elde ettiğimiz hamuru iki eşit parçaya bölüp streçe sarıp 30 dk buzdolabında dinlendriyoruz.
- 30 dk dinlendikten sonra merdane yardımı ile az unlayarak hamurları açıyoruz ve yıldız kopat yardımı ile hamuru kesiyoruz.
- Kestiğimiz hamurlardan birinin ortasını daha küçük bir kopat yardımı ile yeniden kesiyoruz.
- Kesilen parçaları 170 derecede 10 fırınlıyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.
- İlk büyük parçanın üzerine marmelat ekleyip diğer içi boş olan parça ile kapatıp yapıştırıyoruz.
- Afiyet Olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder