MAYALI TUZLU SİMİT TARİFİ



MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE MAYALI TUZLU SİMİT TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)



 MALZEMELER 
  • Yarım Çorba Kaşığı Çörek Otu
  • Yarım Paket Margarin
  • 1 Tatlı kaşığı Maya
  • 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • Yarım Çorba Kaşığı Susam
  • 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
  • 1.5 ( 3/2 ) Çay kaşığı Tuz
  • 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Un
  • 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Adet Yumurta Sarısı

 HAZIRLANIŞI 
Tencerede yoğurt, maya ve şeker eritilir. Yumuşak olarak margarin, sıvıyağ, 1 bütün yumurta, 1 yumurta akı ve tuz konup el ile karıştırılır. 2,5 bardak un elenir. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek ılık bir yerde iki misli kabarıncaya kadar mayalandırılır. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır, çeşitli şekilde simitler yapılır. Üzerlerine iki çay kaşığı süt ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülür, susam, çörekotu serpilir. Tepsiye dizilerek orta hararetli fırında pişirilir.
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar